TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2016. szeptember 14. 11:19

Csütörtökön bezárnak a CBA üzletlánchoz tartozó Palóc Nagykereskedelmi Kft. üzletei – idézte a Népszabadság Sáling Józsefet, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnökét.

Az üzletlánc 1200 dolgozójának helyzete bizonytalan, azt pedig még nem tudni, mi lesz a cég sorsa. Úgy tudni, hogy a dolgozók többsége nem kapta meg az ehavi bérét, továbbá szeptemberre már a társadalombiztosítást sem fizette meg a cég a munkavállalói után, írja a Népszabadság.

A Palóc Nagyker a CBA legfontosabb kelet-magyarországi franchise-partnere, 80-90 CBA-üzletet üzemeltetnek. Azonban az utóbbi években masszív veszteségeket halmozott fel a cég, tavaly már 1,9 milliárdos mínuszban zártak.

A jövő hét szerdára hívott össze a KASZ kezdeményezésére egy közös fórumot a szakszervezet és a cégvezetés, várhatóan akkor fogják közölni, hogyan folytatódik a Palóc Nagykereskedelmi Kft. története. 

Az ügy kapcsán a CBA azt közölte, hogy az üzleteket csak leltár miatt zárja be, de a leltár végeztével újra kinyitja.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.