<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Továbbra is a mexikói Carlos Slim a világ leggazdagabb embere, derül ki a Forbes magazin a világ milliárdosait bemutató összeállításából. Az amerikai kontinens legnagyobb telekommunikációs vállalatát birtokló Slim vagyona mintegy 74 milliárd dollár, ami 20 milliárd dollárral több, mint az előző évben.

A listából kiderül, hogy soha nem volt még ennyi dollármilliárdos a világon, számuk idén elérte az 1210-et. A világ dollármilliárdosai ezzel a bolygó vagyonának 2,3 százaléka fölött rendelkeznek, a legtöbb új milliárdos Kínából és Oroszországból érkezik, a 214 új milliárdos közül 54-en Kínából érkeztek, és 31-en Oroszországból. A listára kerültek közül 79-en választották Moszkvát lakóhelyül, így az orosz főváros megelőzi a korábbi első, 58 milliárdosnak otthont adó New Yorkot.

A lista második és harmadik helye nem változott, Bill Gatesnek a második helyhez 56 milliárd dollárra volt szüksége, mely 3 milliárddal több mint a tavalyi, míg Warren Buffett 50 milliárddal a harmadik.

A leggazdagabb európai a negyedik helyre befutó, 41 milliárd dollár felett rendelkező Bernard Arnault, a világ legnagyobb luxusmárkájával foglalkozó Loius Vuitton vezetője, míg a leggazdagabb ázsiai az összesített listán a 6. helyet megszerző acélgyáros indiai Lakshmi Mittal 31,1 milliárdos vagyonával. A mind a két kontinensen jelen lévő Oroszország leggazdagabb embere a szintén acéliparban tevékenykedő Vlagyimir Lisin, akinek 24 milliárdos vagyona a 14. helyhez volt elég.

Carlos Slim

A leggazdagabb kínai Robin Li a Baidu-tól, aki a 258. helyről betört az első 100-ba, 9,4 milliárdos vagyona a 95. helyre elég. A legfiatalabb résztvevők a Facebooktól jönnek, a vállalat 6 embert adott a listára, közülük Mark Zuckerberg az 52. helyre volt jó, míg a nála pár hónappal fiatalabb, így a listára kerültek Benjáminja Dustin Moskovitz a 420. a listán. A leggazdagabb nő a Wal-Mart örökös Christy Walton 26,5 milliárd dollárja a 10. helyre elég.

A lista egyéni jellege ellenére reflektál a társadalmi gazdasági változásokra, és az amerikai gazdaság vezető szerepének gyengülésére. Míg 10 éve a listán lévők felét adta az Egyesült Államok, ez mára már csak a listán lévők valamivel több mint harmada. Az ázsiai-csendes óceáni régióból egyre többen érkeznek, a terület tíz év óta először rendelkezik több milliárdossal, mint Európa, és a listán levők 27 százaléka érkezik onnan. Afrikában továbbra sem gazdagodnak meg sokan, mindössze 6-an kerültek fel a fekete kontinensről a listára, akik közül a nigériai Aliko Dangote a leggazdagabb, aki arányaiban a legnagyobb mértékben, 557 százalékkal növelte vagyonát az elmúlt év során.

Kosztolányi Bálint

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.