2p

Első fokon hatályon kívül helyezte a Viasat3 kereskedelmi csatornát országos televízióvá minősítő médiahatósági döntést szerdán a Fővárosi Bíróság - tájékoztatta tévécsatornát működtető társaság az MTI-t.

A jogi fórum ezzel "a Viasat keresetének maradéktalanul helyt adott", indoklásában pedig - osztva a Viasat álláspontját - megállapította, hogy a médiatörvény "nem ruházza fel az ORTT-t azzal a hatáskörrel és lehetőséggel, hogy a műsorszolgáltatókat országossá nyilvánítsa és erre tekintettel kötelezettségeket állapítson meg" - áll a kereskedelmi adót működtető társaság közleményében.

Tájékoztatásuk szerint a bíróság azt is megállapította: arra sem volt hatásköre az ORTT-nek, hogy a Viasat3 műsorszolgáltatási díját közigazgatási határozatban módosítsa.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly április 11-én minősítette országos tévécsatornává a Filmmúzeumot, a Spektrum TV-t, a Viasat3-at, valamint a Sport1-et, és a közműsor-szolgáltatóként működő Filmmúzeum kivételével megállapította a tévéadók éves műsorszolgáltatási díját is: ez a Spektrum esetében közel 23 millió, a Viasat3-nál több mint 36 millió, a Sport1-nél 13 és fél millió forintra rúg.

A Viasat3 menedzsmentje bíróságon támadta meg a döntést, és kérte: a jogerős ítélet megszületéséig se kelljen híradót sugároznia; első menetben a tévéadónak kedvező, a másodikban pedig ezzel ellentétes döntés született.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!