2009. július 1. 06:31

Bíróságtól kérte annak megállapítását a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, hogy megfelel-e a hatályos jogszabályoknak a rádióelnök megbízási szerződésének egyik pontja. A vitatott passzus az elnök díjazásával foglalkozik.

A három héttel ezelőtti keltezésű, a testület honlapján is közzétett határozatban az olvasható: 14 tagú testületben egyetlen ellenszavazat mellett átmenő kezdeményezés szerint a közalapítvány jogtanácsosát hatalmazzák fel arra, hogy - a kuratórium elnökének és elnökhelyettesének irányítása és felügyelete mellett - lépjen az ügyben.

Az értesülést kedden megerősítette az MTI-nek Rangos Katalin, a testület (kormányoldal által delegált) elnöke, aki a konkrét összeggel kapcsolatos kérdést azzal hárította el: "nekem a kifizetett közpénzről kell számot adnom, a ki nem fizetettről nem". Annyit elmondott, szerinte "szürreális" összegű béren kívüli juttatásról van szó, a vita pedig hosszabb ideje lezáratlan.

A javuló gazdasági eredmények mellett meg nem valósult beruházások is okozták, hogy az elmúlt két évet kitűnő gazdasági eredményekkel zárta a közrádió - jegyezte meg; ebben osztotta véleményét az ellenzék által delegált helyettese is. Gál András Levente arról beszélt: elsősorban a szerződést megkötő előző kuratóriumi elnök és az akkor alkalmazott jogtanácsos tehető felelőssé a kialakult helyzetért. Hozzátette: továbbra is törekednek a peren kívüli megállapodásra.

A megkérdezett azzal egyetért, hogy a rádió eredményeit "valamilyen formában honorálni kell", de túlzottan sematikus megoldásnak tartja, hogy egy komplex mutatószám helyett ezt a mérleg szerinti eredményhez kössék, akárcsak azt, hogy ne állapítsanak meg egy plafont ehhez.

"Majd a független magyar bíróság dönt az ügyben" - kommentálta az értesülést Such György rádióelnök, aki - konkrét összegeket nem említve - elmondta: már többször tett "jelentős engedményt" tartalmazó javaslatokat,de egyiket sem fogadta el a kuratórium elnöksége.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.