2008. április 23. 19:24

Az OMV vizsgálja annak lehetőségét, hogy bíróság előtt támadja meg a Mol-közgyűlés határozatait, amelyeket a magyar cég igazgatóságával együttműködő részvényesek támogatásával, de a Mol független részvényeseinek érdekeivel ellentétesen hoztak meg - jelentette be az osztrák olaj- és gázipari konszern szerda este.

A cég közleménye szerint az OMV megkérdőjelezi a Mol aznapi közgyűlésén elfogadott számos határozat érvényességét. Úgy ítéli meg, hogy az éves közgyűlés rendkívül kiábrándító volt, és a magyar cég vezetése ez alkalommal is teljes mértékben figyelmen kívül hagyta a felelős vállalatirányítás alapvető normáit.  

A Mol-ban 20,26 százalékos tulajdonrésszel bíró OMV az igazgatóság szemére vetette, hogy most sem adott érdemi tájékoztatást azokkal az aggodalmakkal kapcsolatban, amelyeket az osztrák cég a közgyűlés előtt, illetve annak folyamán felvetett. Véleménye szerint az igazgatóságnak a közgyűlésen tanúsított magatartása újabb bizonyítéka annak, hogy a Mol-vezetés továbbra is tudatosan a részvényesek érdekeivel ellentétesen cselekszik, és akadályozza a tulajdonosi szerkezetre vonatkozó tisztánlátást.

Az OMV közleményében tudatta: tekintettel arra, hogy a közgyűlésen egyetlen olyan határozati javaslat sem volt, amely a független részvényesek érdekét szolgálta volna, a közgyűlésen vagy nemmel szavazott, vagy tartózkodott a szavazáskor. Egyszersmind bejelentette, vizsgálja annak a lehetőségét, hogy bíróság előtt támadja meg azokat a határozatokat, amelyeket az igazgatósággal együttműködő részvényesek támogatásával, a független részvényesek érdekeit csorbítva hoztak meg.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.