2017. szeptember 19. 09:11

100-150 magyar dolgozó jövője válhat kérdésessé.

Elképzelhető, hogy a Bosch értékesíti a hagyományos személyautókhoz gyártott kormányoszlopokkal foglalkozó üzletágát, ez pedig egy magyarországi üzemet is érint, írja a Világgazdaság.

a felvétel a cég maklári üzemében készült, ők biztonságban vannak (MTI)

Ez a lépés annak ellenére lehet szükséges, hogy a jövőben a hagyományos személyautó kormányoszlopai iránti igény határozott fejlődést fog mutatni. A problémát az okozza a cégnek, hogy új beszállítók léptek színre a piacon, akik lejjebb nyomták az árakat. A tervezési és gyártási tevékenységre nehezedő, már eddig is nagy költségnyomás pedig ezzel még tovább nőtt.

Az esetleges üzletág-értékesítés csak a hagyományos kormányoszlopok gyártását érinti. Itthon ez a Bosch Eger-Maklár székhelyű vállalkozásán belül csak a 100-150 főt foglalkoztató egri részleget érintené, Makláron ugyanis már nem a hidraulikus, hanem az elektromos kormányművek összeszerelésével foglalkoznak.

mfor.hu

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés