2008. augusztus 12. 06:34

Mintegy 30 ezer bérletet adtak el elővételben, a napijegyből 2-3 ezer kelt el a ma kezdődő Sziget Fesztiválra – közölte Gerendai Károly, a Sziget szervezőiroda ügyvezetője. Az azonban csak a záráskor derül ki, hogy az érdeklődés nőtt, vagy a látogatók változtatnak a szokásaikon, és inkább elővételben veszik a jegyeket, számol be a Világgazdaság.

A sátorral érkező vendégek több mint 70 százaléka külföldi, összességében 40 ezer külhoni fiatalra számít a szervező. Hozzátette, a Szigetre tavaly 371 ezer fesztiválozó látogatott el, s az idén is ennyi vendégre van szükség, hogy a 2,7 milliárd forint költségvetésű fesztivál kiadásai megtérüljenek.

Gerendai Károly leszögezte, a Sziget Fesztivál tavaly óta nem kér állami támogatást, azelőtt évente 100 millió forintot kapott, amely a kiadásaiknak körülbelül a négy százalékát fedezte. Egyedül a területet kapják ingyen, ez jelentős segítség a fővárostól és a kerületi önkormányzattól. A szponzorok támogatása nagyjából mindig az éves költségvetés 25-26 százalékát fedezi, a vendéglátásból a bevétel 5-6 százalékát, a jegyeladásból pedig a fennmaradó részt fedezik.

Az idén a Sziget Fesztivál úgynevezett „mínusz első” napján, tegnap szervezték meg a Magyar Dal Napját, amely a jövőben önálló rendezvénysorozattá fejlődik Budapesten. Ezért ennek a bevételeit nem számolják bele a Sziget költségvetésébe.

Az idén 16. alkalommal megszervezett fesztiválon augusztus 11. és 18. között összesen több mint négyszáz koncert és naponta mintegy kétszáz program várja a „szigetezőket”. A legelső, 1993-ban szervezett, 26 millió forintos szervezési költségű Szigeten két színpadon kétszáz koncertet, nyolcvan filmet és negyven színházi produkciót kínáltak, ez hozzávetőleg 43 ezer látogatót vonzott, számol be a Világgazdaság.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.