<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mintegy 30 ezer bérletet adtak el elővételben, a napijegyből 2-3 ezer kelt el a ma kezdődő Sziget Fesztiválra – közölte Gerendai Károly, a Sziget szervezőiroda ügyvezetője. Az azonban csak a záráskor derül ki, hogy az érdeklődés nőtt, vagy a látogatók változtatnak a szokásaikon, és inkább elővételben veszik a jegyeket, számol be a Világgazdaság.

A sátorral érkező vendégek több mint 70 százaléka külföldi, összességében 40 ezer külhoni fiatalra számít a szervező. Hozzátette, a Szigetre tavaly 371 ezer fesztiválozó látogatott el, s az idén is ennyi vendégre van szükség, hogy a 2,7 milliárd forint költségvetésű fesztivál kiadásai megtérüljenek.

Gerendai Károly leszögezte, a Sziget Fesztivál tavaly óta nem kér állami támogatást, azelőtt évente 100 millió forintot kapott, amely a kiadásaiknak körülbelül a négy százalékát fedezte. Egyedül a területet kapják ingyen, ez jelentős segítség a fővárostól és a kerületi önkormányzattól. A szponzorok támogatása nagyjából mindig az éves költségvetés 25-26 százalékát fedezi, a vendéglátásból a bevétel 5-6 százalékát, a jegyeladásból pedig a fennmaradó részt fedezik.

Az idén a Sziget Fesztivál úgynevezett „mínusz első” napján, tegnap szervezték meg a Magyar Dal Napját, amely a jövőben önálló rendezvénysorozattá fejlődik Budapesten. Ezért ennek a bevételeit nem számolják bele a Sziget költségvetésébe.

Az idén 16. alkalommal megszervezett fesztiválon augusztus 11. és 18. között összesen több mint négyszáz koncert és naponta mintegy kétszáz program várja a „szigetezőket”. A legelső, 1993-ban szervezett, 26 millió forintos szervezési költségű Szigeten két színpadon kétszáz koncertet, nyolcvan filmet és negyven színházi produkciót kínáltak, ez hozzávetőleg 43 ezer látogatót vonzott, számol be a Világgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.