2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Biztonságos játékokat ígér karácsonyra az európai játékgyártók szakmai szervezete. A jelentősebb gyártókat - többek között a Mattel, a Hasbro, a Hornby cégeket - tömörítő Toy Industries Europe elnöke kijelentette: az utóbbi idők visszahívásai ellenére nem kell tartani a kínai játékoktól.

Bryan Ellis kifejtette, hogy a vásárlóknak nincs mitől félniük, ha jó hírű márkákat vásárolnak megbízható üzletekben. A szakmai szervezet elnöke visszautasította európai és amerikai jogalkotóknak azokat a vádjait, hogy túl laza az ellenőrzés. Szerinte a szakma minden szinten megteszi a szükséges lépéseket a minőség ellenőrzésére a gyártástól a kiskereskedelmi értékesítéséig.

Az Európai Unióban küszöbön áll a játékok biztonságára vonatkozó szabályok szigorítása, sőt néhány európai és amerikai képviselő egyenesen betiltaná a kínai játékok importját mindaddig, amíg nem készül el a szigorúbb szabályozás.

Az Európai Bizottság fogyasztóvédelmi tagja, Meglena Kuneva és Günther Verheugen vállalkozáspolitikai és ipari kérdésekben illetékes alelnök a héten Washingtonba utazik, hogy egyeztessen amerikai kollégáival.

Eközben a Mattel, a világ legnagyobb játékgyártója újabb visszahívást jelentett be: ezúttal 155 ezer Mexikóban gyártott játékokat vetetett le világszerte az üzletek polcairól, köztük a Fisher Price sorozatba tartozó Laugh and Learn és a Learning Kitchen Toys modelleket, mert fennáll a veszély, hogy kis darabkák leválnak a játékokról, és ez fulladást okozhat.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!