2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ismeretlen tettes ellen indítanak eljárást azok az internetes biztosításközvetítők, amelyeknek internetes portálját tegnap óta rendszeres túlterheléses támadások érik. A támadás időben egybeesett a 2008. évre vonatkozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjak meghirdetésével, amelyeknek kalkulációját az autósok jelentős hányada az adott társaságok oldalain végzi.

A Netrisk, a CLB és a Praeventio azután döntött a közös fellépésről, hogy világossá vált: a külső támadók által indított akció nem csupán egyes szolgáltatókat érint, hanem több online biztosításközvetítő cég működését is azonos módon akadályozza.

A három társaság hangsúlyozza: az összehangolt támadások nem csupán az adott szolgáltatókat, hanem a kgfb teljes rendszerét is komolyan károsítják. Az évente meghirdetett tarifák alapján minden évben csupán egy hónapja van az autósoknak arra, hogy eldöntsék, a következő évre terveznek-e biztosítót váltani.

A mérlegeléshez a legkézenfekvőbb eszközt az online kalkulátorok jelentik, így ezek blokkolása autósok százezreinek információszerzési lehetőségeit korlátozza súlyosan. Ezért a társaságok remélik, hogy a hatóságok és az internetszolgáltató társaságok segítségével sikerül gyorsan felderíteni a támadások forrását.

Az érintett cégek közleményükben kiemelik, hogy az ilyen jellegű akciók során a rendszerek adatbiztonsága sértetlen marad. A DDoS támadás célja ugyanis nem az adathalászat, hanem az, hogy a támadó rejtett programokkal megfertőzött számítógépek segítségével képes legyen egy időben olyan nagymértékű adatáramlást előidézni a szolgáltató szervere felé, ami annak lelassulását vagy akár lefagyását is okozhatja.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!