2014. július 11. 05:19

Az amerikai Boeing repülőgépgyártó szerint az elkövetkezendő 20 évben 36 ezer repülőgépre lesz igény, ami 5200 milliárd dolláros piacot jelent.

A cég csütörtöki közleménye szerint a tavalyi előrejelzésükhöz képest ez 4,2 százalékkal nagyobb érték, mivel becsléseik szerint a vártnál nagyobb kereslet mutatkozik majd a keskenytörzsű gépekre. Ennek hátterében az egyre jobban elterjedő diszkont légitársaságok állnak, amelyeknek egyre nagyobb gépigénye van. A Boeing számításai szerint a gépek 70 százalékát, mintegy 26 ezer repülőt a keskenytörzsűek tehetnek ki. Emellett a szélestörzsűekre 8 ezer, a regionális gépekre 3 ezer rendelés érkezhet.

A Boeing előrejelzése szerint a legtöbb új repülőgépet a Kínát is magába foglaló ázsia-óceániai térségben adják át, ebben a régióban a következő húsz évben 13 ezer gép állhat forgalomba. Észak-Amerikának és Európában várhatóan 7-7 ezer, a Közel-Keletnek és Dél-Amerikának 3-3 ezer, Afrikának ezer új gépre lehet szüksége.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.