2014. július 11. 05:19

Az amerikai Boeing repülőgépgyártó szerint az elkövetkezendő 20 évben 36 ezer repülőgépre lesz igény, ami 5200 milliárd dolláros piacot jelent.

A cég csütörtöki közleménye szerint a tavalyi előrejelzésükhöz képest ez 4,2 százalékkal nagyobb érték, mivel becsléseik szerint a vártnál nagyobb kereslet mutatkozik majd a keskenytörzsű gépekre. Ennek hátterében az egyre jobban elterjedő diszkont légitársaságok állnak, amelyeknek egyre nagyobb gépigénye van. A Boeing számításai szerint a gépek 70 százalékát, mintegy 26 ezer repülőt a keskenytörzsűek tehetnek ki. Emellett a szélestörzsűekre 8 ezer, a regionális gépekre 3 ezer rendelés érkezhet.

A Boeing előrejelzése szerint a legtöbb új repülőgépet a Kínát is magába foglaló ázsia-óceániai térségben adják át, ebben a régióban a következő húsz évben 13 ezer gép állhat forgalomba. Észak-Amerikának és Európában várhatóan 7-7 ezer, a Közel-Keletnek és Dél-Amerikának 3-3 ezer, Afrikának ezer új gépre lehet szüksége.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.