2017. március 20. 10:13

Védjegyvita tárgya lett a legendás gitáros.

A bíróságon támadják egymást Jimi Hendrix örökösei a legendás gitáros-énekes nevével értékesített fogyasztási cikkek miatt, írja a Mashable. Alkohol, fagylalt és marihuána is ott van a konfliktust kirobbantó áruk között.

Jimi Hendrix adoptált testvére, Janie védjegyvita miatt perelte be Jimi vér szerinti fivérét, Leon Hendrixet. A Hendrix-vagyont kezelő Janie azt állítja, Leon és üzlettársa, Andrew Pitsicalis törvénytelenül él vissza a legendás gitárhős nevével és képmásával. Leonék marihuánát, élelmiszert, alkoholt és elektronikus cikkeket árulnak Jimi és dalai nevével. A kifogásolt áruk közt ott van például a Hey Joe merlot és a Wammy Bar fagyi is.

Leon és társa a Purple Haze Properties LLC-n keresztül árusítja ezeket a hippimágnes, de elég vásárinak tűnő termékeket. Janie és a család többi tagja ennél igényesebben kereskednek a Authentic Hendrix LLC-n és az Experience Hendrix LLC keresztül, ők Blu-Ray koncertfelvételeket, posztereket és Jimi fellépőruháira hasonlító öltözékeket árulnak, tehát azt lehet mondani, hogy méltóbban őrzik Jimi emlékét, és kevésbé váltják aprópénzre a hírnevét.

A felperesek múlt csütörtökön nyújtották be keresetüket a Los Angeles-i kerületi bíróságon, papírjukban arra emlékeztetve, hogy az Authentic és az Experience Hendrix LLC-é az összes kereskedelmi jog, valamint, hogy Leon és társa megkísérelte ellopni és saját hasznára fordítani a védjegyeket és a szerzői jogokat.

A Hendrix-testvéreknek nem ez az első összecsapása a bíróságon. A hirig Jimi apja, és vagyona korábbi kezelője, Al Hendrix 2002-es halálakor indult be igazán, mert az apa a végrendeletében kihagyta Leont az örökség kezeléséből Janie javára. Az elmúlt években Leon és Pitsicalis több pert is elvesztettek Janie és partnerei ellen, tavaly épp a Purple Haze nevű alkoholos italukat meszelték el. De nem csak védjegyileg támadják egymást a Hendrixek: Janie úgy hivatkozott Leonra, mint Jimi féltestvérére, "rendes" testvér helyett, mire Leon rágalmazás miatt indított pert.

A Seattle Times szerint a testvérek Jimi 1970-es halála óta pereskednek egymással örökösödési ügyekben, mert a gitáros nem hagyott maga után végrendeletet. A Hendrix-vagyont 80 millió dollárra becsülik.

mfor.hu