1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A világ második legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Carrefour bejelentette, hogy megvásárolja a brazil diszkontüzletcsoportot, az Atacadaót.

A 825 millió eurós üzlet keretében a Carrefourhoz kerül az Atacadao 34 diszkont hipermarketje, és a közel 241 ezer négyzetméternyi ingatlanegyüttes. A felvásárlás során a Carrefour lesz az eladások tekintetében Brazília vezető kiskereskedője, írja a BBC News.

A Carrefour szerint az üzlet segíti a vállalatot növekedési programjának megvalósításában. A francia kiskereskedelmi lánc jelenleg 109 hipermarketet, 34 Biarro szupermarketet és 258 Dia diszkontáruházat üzemeltet Brazíliában.

A Carrefour a hazai piacának telítettsége miatt döntött úgy, hogy a tengerentúlon folytatja a terjeszkedést. "Napjainkban az Atacadao az egyik legnagyobb, és legsikeresebb kiskereskedelmi lánc Brazíliában" - mondta Jose Luis Duran vezérigazgató.

A brazíliai élelmiszerpiacon négy százalékos részesedéssel rendelkező Atacadao 1,54 milliárd eurós eredményt ért el a tavalyi évben, míg a Carrefour 3,4 milliárd eurós eredménnyel zárta 2006-ot.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!