1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megvette a McCormick brit traktorgyártó céget a Kamaz orosz teherautógyártó - jelentette be Tatárföld miniszterelnöke. A Kamaz teherautógyár az orosz föderációhoz tartozó Tatárföld Naberezsnye Cselnyi nevű városában üzemel.

A magas rangú illetékes részleteket nem közölt, csupán azt, hogy az olasz ARGO konszerntől, a McCormick eddigi tulajdonosától szerezték meg a nagy, nemzetközi hírű traktorgyártót. Az ügylet nyomán Oroszországban is elindulhat majd a gyártó termékeinek szerelése, majd azok szállítása a korábbi piacokra, beleértve az európait is.

A magyar piacon azonban egyelőre nem az orosz cég, hanem az Iveco vezető a mezőnyt. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) piaci adatai szerint az elmúlt kilenc hónapban az Iveco a könnyű-, a közép- és a nehézkategóriás járművek területén egyaránt növelte eladásait és ezzel piaci részesedését is.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!