2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Repülőgépflottáinak nagyjavítására kötött szerződést a Lufthansa Technik AG-vel a bmi, az Egyesült Királyság második legnagyobb teljes körű szolgáltatást nyújtó légitársasága valamint diszkont leányvállalata, a bmibaby. A megállapodás szerint a Lufthansa Technik vállalja a két légitársaság Boeing és Airbus flottájának alapkarbantartását az elkövetkező öt évben. Az üzlet értéke meghaladja az 50 millió eurót.

A Lufthansa Technik a bmi 24 darab A320-as, 3 darab Airbus A330-as, és a nemrég érkezett, A320 családhoz tartozó ex-BMED flotta 8 repülőgépének, valamint a bmibaby jelenleg 21 Boeing 737 Classicból álló, egyre növekvő flottájának teljes alapkarbantartásáért felel. A következő öt évben a csoport több mint 150 nagyjavítást hajt majd végre több helyszínen. A jelenlegi tervek szerint a munkálatok túlnyomó részét a Lufthansa Technik Budapest fogja végezni.

„Az angol légitársaság a Lufthansa után a második legjelentősebb megrendelője lett a Lufthansa Technik Budapest Kft.-nek. Társaságunk működésének hatodik évében már több mint tíz légitársaság veszi igénybe szolgáltatásainkat, s 7,5 milliárd forint éves bevételünk fele a jövőben "harmadik féltől" származik majd" - mondta Szomora Sándor, a Lufthansa Technik Budapest vezérigazgató-helyettese.

A bmi az Egyesült Királyság második legnagyobb légitársasága. Jelenleg 35 repülőgépből álló flottájával heti 1,7 ezer járatot közlekedtet Európába, a Közel-Keletre és az Egyesült Államokba. A légitársaság négyezer főt foglalkoztat, bázisa a londoni Heathrow repülőtéren van. Tagja a Star Alliance légiszövetségnek, amiben a Lufthansa 30 százalékos érdekeltséggel rendelkezik. A bmibaby 21 repülőgépből álló, egyre bővülő flottájával 8 ország 25 célállomására indít járatokat az Egyesült Királyságból és a közeli országokból.

A kereskedelmi és VIP repülőgépek világelső nagyjavítási szolgáltatójaként, a Lufthansa Technik több mint 580 ügyfelet szolgál ki a világ minden tájáról. A Lufthansa Technik Csoport 25 000 főt alkalmaz világszerte (ebből 1600-at az USA-ban), hálózata 27 leányvállalatból és több mint 60 repülőgép kiszolgáló bázisból áll.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!