2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A Volvo nagyteljesítményű autókat készül piacra vinni Polestar modellnév alatt - számolt be kedden a Wall Street Journal online hírportálja.

A kínai tulajdonban lévő Volvo Car Corp. megvásárolta a nagyteljesítményű gépkocsik fejlesztésében már hosszú ideje együttműködő partnere, a svéd tuning specialista vállalat, a Polestar Performance AB autó száz százalékát azzal a céllal, hogy Polestar név alatt egy új modellcsaláddal bővíthesse termékpalettáját.

Az üzlet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A Polestar és a Volvo együttműködése már két évtizedes versenyzési múltra tekint vissza és a két vállalat 2013 óta gyárt korlátozott példányszámban nagyteljesítményű Volvo gépkocsikat is. A Volvo azonban tavaly bejelentette, hogy kiszáll az autóversenyzésből, mivel az nem illeszkedik márkájának arculatához.

A Volvo a német prémium márkákkal egy kategóriában, luxusmárkaként kívánja pozícionálni magát a piacon, nem rendelkezik azonban a csak nagyteljesítményű autókkal megszerezhető reputációval.

A Volvo az idén 40 darabot tervez értékesíteni a Polestar S60 modellből az Egyesült Államokban, de világszerte is mindössze 750-et a Polestar S60 és V60 modellekből. Az elkövetkező években pedig duplájára, 1500-ra tervezi növelni eladásait.

Kattintásra galéria nyílik!

A Polestar versenyistállót Christian Dahl, a Polestar Performance volt tulajdonosa viszi tovább. Károly Fülöp  svéd koronaherceg a hét végén szerezte meg első tuning versenygyőzelmét egy Volvo Polestar autóval.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!