<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A Daimler német autógyár elvetette azt a tervet, hogy Mercedes-gyárat épít Szentpétervár közelében, miközben az amerikai GM oroszországi vegyesvállalatának kilenchavi termelése több mint 20 százalékkal esett éves összevetésben.

A Leningrádi megye kormányzója arról számolt be a Szocsiban tartó nemzetközi gazdasági konferencián, hogy tárgyalások folytak egy Mercedes-gyár építéséről, a német fél több helyszínt is megvizsgált már. "A tárgyalások azonban mostanra teljesen leálltak" - közölte Alekszandr Drozgyenko, aki a rubel erőteljes gyengülésével, a járművek iránti belső kereslet jelentős visszaesésével indokolta a német gyártó döntését.

Kattintásra galéria nyílik!

Az amerikai General Motors (GM) oroszországi vegyesvállalkozása, a GM-AvtoVAZ eközben arról számolt be, hogy csaknem 26 ezer Chevrolet Niva modellt gyártott az idei első kilenc hónapban, ami 22,5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbiakhoz képest. A vegyesvállalkozás 2002 óta gyártja a Chevrolet Niva modellt.

Több év erős növekedés után az autóeladások már tavaly is jelentősen csökkentek, ahogy az orosz gazdaság gyengülni kezdett az olajárak zuhanásának és a nyugati szankciók bevezetésének következményeként. A rubel árfolyama meredeken esett, ami a fogyasztókat arra kényszerítette, hogy halasszák el a nagy értékű termékek megvásárlását.

Legfrissebb adat szerint augusztusban csaknem húsz százalékkal esett vissza az orosz autópiaci forgalom éves összehasonlításban. Az első nyolc hónapban az eladások száma mintegy 1,05 millió volt, 33,5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.