<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem csökken a CBA-hálózat forgalma azzal, hogy három regionális cég kilép a CBA-ból, a közeljövőben ugyanis több üzletet is nyit a cég - közölte Baldauf László, a CBA elnöke.

A Népszabadság szerdán számolt be arról, hogy a CBA 12 regionális cége közül három, a Palóc Nagykereskedelmi Kft., a Pólus Coop Zrt., illetve a CBA-Piliscsoport Kft. a napokban úgy döntött, hogy kiválnak a CBA-ból és átigazolnak a Coophoz.

A 2011-es összforgalomból a kilépett cégek régiói 10 százalékot képviselnek, az említett vállalkozásokhoz csatlakozott franchise tagok többsége azonban a CBA kötelekében maradt.

Az elnök az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a CBA tulajdonosai, franchise tagjai változatlanul teljes egyetértésben végzik munkájukat. "A három kilépett régió távozása a közösségünk számára sajnálatos, de mi úgy értékeljük, hogy ez egy megtisztulási folyamat része" - teszi hozzá.

Úgy fogalmazott: "az említett vállalkozások az elmúlt időszakban nagyon sok gondot okoztak a CBA vezetésének: elsősorban szakmai hiányosságaik, beszállítókkal szembeni magatartásuk volt a problémák oka".

A 2012 elején a CBA igazgatósága a beszállítók védelmében  határozatot hozott a fizetési fegyelem megszilárdítása érdekében: vásárlásaik után minden vállalkozásuknak fedezetet kell biztosítania, amely ingatlan- vagy pénzügyi fedezet lehet. A meghozott határozatot mindenki megszavazta, és a három kilépett régió kivételével valamennyien eleget is tettek vállalt kötelezettségeiknek.

"Szeretném mindenki számára megnyugtatásul leszögezni, hogy a három régió kiválása nem gyengíti, hanem tovább erősíti a CBA szövetségi rendszerét" - olvasható az elnök közleményében.

Tavaly a CBA hálózatának összforgalma 565 milliárd forint volt, 10 milliárd forinttal több, mint 2010-ben, az üzletszám érdemben nem változott, a CBA összesen 3.372 egységet működtetett az országban.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.