2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Kelet- és Közép-Európától elpártoltak az ingatlan befektetők, és ez visszalépés a múlt évhez képest, ez derült ki 350 piaci szereplő ismételt megkérdezésekor - állapította meg Borbély Gábor, a CBRE ingatlan tanácsadó budapesti irodájának elemzési és tanácsadási vezetője, a magyar leányvállalat által rendezett tájékoztatón szerdán Budapesten.

Az évente ismétlődő felmérés alapján idén a két legmegbízhatóbb ingatlan piac az Észak-amerikai és a Nyugat-európai, vagyis a kelet-és közép-európai régió kiesett abból a körből, amelybe érdemes befektetni. A GDP ugyan továbbra is növekszik, viszont nem likvid az itteni piac - kezdte a felmérés ismertetését az elemzési és tanácsadási vezető.

Tavaly ebben a térségben a kereskedelmi ingatlanok voltak a favoritok, helyükbe idén a logisztikai és a lakóingatlanok léptek. Ez utóbbiba a bérlakások tartoznak, amelyeknek annyira lecsökkent az áruk, hogy elérték a belépési pontot, így érdemes ezekből vásárolni.

A megkérdezett piaci szereplők első helyen a recessziótól féltek idén, holott tavaly már úgy tűnt, hogy elindult a kilábalás. Másodsorban pedig az eurózóna felbomlásától tartottak.

Magyarország is belesimul a nemzetközi trendbe - fejtette ki végül Borbély Gábor. Az ország kockázat miatt csak azok befektetők érdeklődnek iránta, azok, akiknek jelentős, biztonságos portfóliójuk van, és azt csak színesíteni akarják.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!