<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Támogatta a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. mai közgyűlése, hogy a társaság igazgatósága a BÉT honlapján tavaly közzétett, a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-vel tervezett stratégiai együttműködés lépéseit végrehajtsa.

A CIG Pannónia rendkívüli közgyűlésének döntése értelmében a biztosítótársaság új részvények zártkörű forgalomba hozatalával, 8,2 milliárd forint értékű alaptőke-emelést hajt végre, közölte a társaság. A 350 forintos kibocsátási értékű új részvények jegyzésére kizárólag a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. jogosult, amely a tranzakciót követően 24,85 százalékos tulajdont szerez a CIG-ben. A Konzum Nyrt. befolyásszerzéséhez az MNB felügyeleti jóváhagyása szükséges. Ezzel egyidőben a KONZUM PE Magántőkealap 1.368.851 darab KONZUM Nyrt. 25 forintos névértékű részvényt értékesít a CIG Pannónia Nyrt-nek 3.000 Ft-os árfolyamon, így a CIG Nyrt. a mai közgyűlési döntés alapján a tranzakció zárásakor 6,16 százalékos tulajdont szerez a Konzum Nyrt.-ben.


A CIG tőkeemelésének, illetve a kereszttulajdonosi struktúra létrehozásának célja a két társaság partneri együttműködésének kialakítása, illetve erősítése a hazai biztosítási piacon. Ennek keretein belül a CIG Pannónia Nyrt. nem csupán jelentősen erősíti tőkehelyzetét, de újabb értékesítési csatornákat is elérhet üzletszerzési kapacitásának növelése érdekében.

A Konzum Nyrt. és a CIG Pannónia, mint a hazai nyilvános értékpapírpiac szereplői, a jövőben kölcsönösen segítik egymás gazdasági tevékenységét, sikeres és nyereséges működését, illetve piaci pozícióik javítását. A társaságok együttműködésük során a részvényesi érték maximalizálására, a magas közkézhányaddal bíró tőzsdei jelenlét fenntartására, továbbá a fenntartható növekedés biztosítására törekszenek.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.