<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A MÁV Zrt. menedzsmentje szerint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) rémhíreket terjeszt, "valótlan állításait" a tömeges létszámleépítésről a munkáltató a leghatározottabban visszautasítja és emlékeztet rá, hogy az idei üzleti tervben szó sincs ötezer munkavállaló elbocsátásáról.

A MÁV Zrt. közleményben reagált a Magyar Nemzet pénteki számában megjelentekre. A lap a VDSZSZ-re hivatkozva azt írta, hogy ötezer fős elbocsátás és 30 milliárd forintos megszorítás lehet az idén a MÁV Zrt.-nél.

A MÁV Zrt. közleménye szerint a VDSZSZ tudatos hamisításokkal és csúsztatásokkal, rémhírekkel igyekszik felhergelni a vasutasokat és a közvéleményt, szándékosan zavart kelt. Ezt a vasútellenes módszert a magyar vasút vezetése a legteljesebb mértékben elítéli és elutasítja - áll a közleményben.

A MÁV Zrt. a hatékony működés érdekében és a válságos gazdasági helyzetre tekintettel - más cégekhez, vállalatokhoz hasonlóan - a központi irányítás terén, vezetői szinteken tervez karcsúsítást, de ez távolról sem érinti a vasútközlekedés közvetlen lebonyolításában érintett munkaköröket. Erről egyébként folyamatos az egyeztetés a vasúttársaságnál működő érdekvédelmi szervezetekkel - fűzik hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.