2012. október 9. 11:43

A Fiat elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne cáfolta, hogy bárminemű érdeklődést mutatnának az Opel iránt, ami jelenleg a General Motors német egysége, írta a Corriere della Sera nevű olasz napilap.

A Fiat-vezér, Marchionne azt nyilatkozta az olasz lapnak, hogy bár 2008-ban szerettek volna szövetségre lépni a német autógyárral, de ma már szó sem lehet róla. A Fiat jelenleg a szűkülő európai autópiac okozta gondokra fókuszál.

Elment az Opeltól az étvágy

Az újság szerint a Fiat 2009-ben ajánlatot tett az Opelnek és a Chrysler-csoportnak, hogy egyesítsék erőiket, végül az utóbbit fel is vásárolták. Az Opeltől azonban elment az olasz autóipari óriás "étvágya", mivel az ajánlat ellen a német cég szakszervezetei, valamint germán politikusok is felléptek.

Az újság szerint az sem érdekli a Fiat-vezért, hogy szorosabb kapcsolatokat ápoljon a birodalma a PSA Peugot-Citroen cégcsoporttal.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.