TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. július 18. 08:54

Gyűlöletkeltést vélelmező nézői beadvány alapján elrendelte az Echo TV Mélymagyar című műsora július elsejei adásának vizsgálatát a médiahatóság - mondta el Vékony Éva, az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) szóvivője pénteken.

A panaszos állítása szerint "a műsorban mind Bayer Zsolt, mind a műsor riportere gyűlöletre uszított, és a köznyugalmat, a társadalmi békét veszélyeztette, mivel a falusi romákat (általuk használtan: cigányokat) bűnöző, deviáns, a polgárok együttélését folyamatosan veszélyeztető társadalmi csoportként állította be" - közölte.

A panaszos szerint "olyan egyedi (egyébként meg nem nevezett) tények alapján általánosítottak, amelyek a társadalomtudomány mai állása szerint az általánosításra alkalmatlanok", a műsor végkicsengése pedig az volt, hogy "amennyiben a roma lakosság folytatja korábbi magatartását, számíthat a magyar lakosság megtorlására".

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.