1p

Gyűlöletkeltést vélelmező nézői beadvány alapján elrendelte az Echo TV Mélymagyar című műsora július elsejei adásának vizsgálatát a médiahatóság - mondta el Vékony Éva, az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) szóvivője pénteken.

A panaszos állítása szerint "a műsorban mind Bayer Zsolt, mind a műsor riportere gyűlöletre uszított, és a köznyugalmat, a társadalmi békét veszélyeztette, mivel a falusi romákat (általuk használtan: cigányokat) bűnöző, deviáns, a polgárok együttélését folyamatosan veszélyeztető társadalmi csoportként állította be" - közölte.

A panaszos szerint "olyan egyedi (egyébként meg nem nevezett) tények alapján általánosítottak, amelyek a társadalomtudomány mai állása szerint az általánosításra alkalmatlanok", a műsor végkicsengése pedig az volt, hogy "amennyiben a roma lakosság folytatja korábbi magatartását, számíthat a magyar lakosság megtorlására".

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!