<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A 2-es metró vonalán csak jövőre futhatnak az új szerelvények a jelenlegi állás szerint, pedig a forgalomban lévő kocsik között 35 lejárt szavatosságú is van - értesült a Napi Gazdaság.

A lap csütörtöki számában azt írja, a vonalon közlekedő metrószerelvények harmada túlfutott, lényegében selejtezésre szorul. Ez azt jelenti, hogy ezek a szerelvények már lefutották a selejtezési előírásokban szereplő hárommillió kilométert.

A pótlásukra megrendelt 22 Alstom kocsi ugyanakkor késik, mivel a BKV Zrt., az Alstom és a beruházásban érintett Siemens között vita van.

A BKV és az Alstom közötti két éve megkötött szállítási szerződés értelmében már idén májusban meg kellett volna érkeznie az új kocsiknak, ehelyett azonban az utazóközönség csak a metró "futurisztikus hangulatú" illusztrációival találkozhat - emlékeztet a lap.

Jelenleg a 2-es metró vonalán 25, egyenként ötkocsis szerelvény szolgál, azaz összesen 125 kocsi üzemel. E kocsik közül 45-öt újítottak fel az említett hárommillió kilométer lefutása után - számol be a Napi Gazdaság. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.