2014. február 6. 19:01

Kismértékben nőtt a General Motors (GM) autógyártó nyeresége és bevétele a cég csütörtöki közleménye szerint. 2013 negyedik negyedévében 913 millió dollár volt a GM profitja a 2012-es negyedik negyedéves 892 millió után. A bevétel 40,5 milliárd dollárt tett ki az egy évvel korábbi 39,3 milliárd dollár után.

A piaci elemzők magasabb, 40,8 milliárd dolláros bevételt vártak 2013 utolsó negyedévében. Chuck Stevens pénzügyi igazgató szerint az elemzők nem vették figyelembe az autógyártónál zajló átszervezés minden elemét, és ezért csúsztak el a számításaik.

Stevens szerint Észak-Amerikában és Európában javult a GM teljesítménye, de Dél-Amerikában romlottak az üzleti kilátások,  Venezuelában és Argentínában pedig már a 2013-as negyedik negyedév sem volt jó. A nemzetközi piacokon Kína stabilan tartja magát, de Délkelet-Ázsiában, a Közel-Keleten, Indiában és Ausztráliában csökkenhetnek az autóeladások. 2013 egészében a GM bevétele elérte a 155,4 milliárd dollárt (2 százalékos növekedés), de a nyeresége 3,8 milliárd dollárra mérséklődött 4,9 milliárd dollárról.

Csütörtökön délután a New York-i tőzsdén a GM részvényárfolyama 1,42 százalékos csökkenéssel 34,74 dollárra gyengült.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.