<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Már közel 3 milliárd forintból fejleszthet a Garancsi Istvánhoz tartozó Magyar Természetjáró Szövetség.

Orbán Viktor környezetéből nemcsak Mészáros Lőrincnek volt jó hete a legutóbbi, de Garancsi Istvánnak sem lehet oka panaszra az elmúlt időszakot érintően, hiszen két pályázata is pozitív elbírálásban részesült.

Az "Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése" programból

  • november 16-án az Alpokaljai kalandozás a Sopron-Fertő térségében projektre nyert 461,7 millió forintot,
  • november 23-án pedig 430,8 milliót ítéltek meg a Bakancsos barangolás Bakonytól a Balatonig projektre.
A kép csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ezekkel együtt összesen már 2,86 milliárd forintnyi támogatást zsebelhetett be a miniszterelnökkel jó kapcsolatot ápoló vállalkozó.

Kapcsolódó anyagok:
Újabb 470 millió landolt Garancsi alapítványánál
Kilátókat és erdei kondi-parkokat épít uniós pénzből Garancsi alapítványa

A pályázati programok leírása szerint Sopron-Fertő térségében kitűnő helyszínt jelent egy vadaspark létrehozásához az egykori Mucki határőr őrs területe. Itt a tervek szerint a vadászható nagyfajok kerülnének bemutatásra, mint az őz, a gím, a dámszarvas, a muflon és a vaddisznó, és néhány apróvadfaj is, mint például a fácán. A vadasparkhoz természetesen állatorvosi szoba és a kicsiknek állatsimogató létesülne. Kialakítanának egy lombkorona tanösvényt, amivel egy, az országban is egyedülálló komplexum jöhetne létre. A projektből a kilátó sem maradhatna ki.

hirdetés

A másik, Bakonytól a Balatonig projekt során egy meglévő, de félbehagyott lőtértornyot újítanának fel, ami mindenki számára látogatható kilátóként fog üzemelni. Noha a nagyvázsonyi környéken most is van 23 állomáspontból álló tanösvény, kilátó, erdei játszótér és erdei tornapálya is, az itt található eszközök az évek során nem kerültek nagy volumenű felújításra, sokminden elkorhadt, elöregedett vagy megrongálódott. Ezeket mind kicserélnék Garancsiék. A régi játszóteret megszüntetnék, helyette újat alakítanának ki, a tornapályán pedig új fitnesseszközöket telepítenének.

A tanösvény melletti kavicsbánya területén pedig pihenőparkot hoznának létre erdei bútorgarnitúrával, tűzrakóhelyekkel és természetesen információs táblákkal.

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.