TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Világszerte 435 milliárd dollár értékű kereskedelmi ingatlanbefektetés történt az elmúlt évben, amely 59 százalékkal alacsonyabb, mint a 2007. évben befektetett 1,050 milliárd dollár. A 2004 óta mért legalacsonyabb éves befektetési volumen elsősorban a külföldi ingatlan-befektetők távolmaradásnak köszönhető.

A Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlanos vállalat által készített „Nemzetközi Befektetési Atlasz 2009" kutatás előjelzése alapján az idei évben tovább csökken a befektetések volumene, amely 412 milliárd dollár körül várható az év végén.

A cég számításai szerint Magyarországon összesen 525 millió dollár értékű kereskedelmi célú ingatlanbefektetés történt az elmúlt évben, amely jóval elmarad a 2007-ban mért rekord nagyságú, 2,45 milliárd dollár befektetési volumentől.

Az elmúlt évben a kereskedelmi ingatlanbefektetések volumene Észak-Amerikában csökkent a legnagyobb mértékben, ahol 116 milliárd dollárra esett vissza az éves befektetési volumen. Ez az érték 73 százalékkal alacsonyabb, mint a 2007-ben mért 437 milliárd dollár befektetési volumen.

A visszaesésnek köszönhetően Észak-Amerika elveszítette a világ legnépszerűbb befektetési célpontjainak rangsorában 2007-ben megszerzett vezető pozícióját, így a rangsorban - Európa és Ázsia után - a harmadik helyen végzett 2008-ban.

A többi földrészen is jelentősen visszaesett az ingatlanbefektetések értéke. Európában 178 milliárd dollárra csökkent a befektetések nagysága, amely 52 százalékkal alacsonyabb, mint a 2007-ben befektetett 367 milliárd dollár.

Ázsiában 131 milliárd dollárra esett vissza a befektetések volumene, amely 45 százalékkal alacsonyabb, mint a 2007-ben mért 237 milliárd dollár. A legkisebb visszaesés Latin Amerikában történt, ahol csupán 9 százalékkal, összesen 8,9 milliárd dollárra csökkent a befektetések értéke (2007-ben 9,8 milliárd dollár volt).

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.