2018. február 9. 07:34

A szezon közben a tévétársaságok már jelezték, hogy kisebb az érdeklődés az NFL mérkőzései iránt, a bajnokság döntőjének számai ezt megerősítették.

Miközben számos szakíró szuperlatívuszokban számolt be az idei Super Bowlról, a nézőket mégsem hozta annyira lázba. A pontesőt hozó, és a Philadelphia Eagles győzelmével zárult döntőben a vesztes oldalon is egy igazi legenda, az ötször bajnok irányító Tom Brady játszott. Részben neki volt köszönhető, hogy New England Patriots csak szoros meccsen szenvedett vereséget.

A Super Bowlon 17 rekord dőlt meg, ám a nézettségi nem volt ezek között. Sőt, az elmúlt évekhez képest viszont jóval kisebb volt a nézői érdeklődés. A Patriots egy évvel ezelőtti Atlanta Falcons elleni nagy fordítását 111,3 millió néző követte, most viszont csak 103,4 milliót mért a Nielsen. Ez mindenképpen csalódást keltő szám, hiszen ennél alacsonyabb utoljára 2009-ben volt a nézettség.

A döntők már-már állandó szereplőjének számító New England egyébként részese volt az eddigi legmagasabb számokat produkáló Super Bowlnak is. 2015-ben, a Seattle Seahawks legyőzésekor 114,4 millió amerikai nézte végig a meccset.

Nem csak a döntők, hanem az alapszakasz meccsek esetén is hasonló visszaesés figyelhető meg. A 2015-ös rekordszintű átlaghoz képest egy évvel később 8 százalékkal kevesebb volt a nézettség. A most zárult bajnokságban pedig egy-egy meccset átlagosan 14,9 millió tévénéző követett, ami közel 10 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi szint.
 
mfor.hu