3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ünnepélyes keretek között adták át a Szépművészeti Múzeumban az idei Figyelő TOP 200 díjait. A válság kormányosa díjat a Gála meghívott vendégeinek szavazata alapján Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója kapta. A zsűri 5 kategóriában ítélt oda díjat: döntésük alapján az év legeredményesebb magyar vállalata a Rába Járműipari Holding Nyrt. lett.

A szombaton megrendezett Figyelő TOP 200 Gálán idén is nagy érdeklődés mellett, a legnagyobb magyar vállalatok vezetőinek jelenlétében adták át a Figyelő TOP 200 díjait. A zsűri három díjat a vállalatok előző évi eredményességi mutatóit megvizsgálva ítélt oda: Az év legeredményesebb vállalata, Az év legeredményesebb magyar vállalata és Az év pénzintézete díjak elbírálásánál a számok kerültek előtérbe. A hagyományoknak megfelelően a zsűri két díj, a Társadalmi elkötelezettség (CSR) és Az év leginnovatívabb vállalata díjak esetében a vállalatok pályázata alapján hozott döntést. A válság kormányosa különdíjat, a TOP 200 Gála meghívott vendégeinek szavazatai alapján az a vállalatvezető kapta, aki a legjobban menedzselte cégét a mögöttünk álló, válságos évben. Utóbbi kategória nyertese, vagyis a megfogalmazás szerint a "válság kormányosa" Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója lett.

Az év legeredményesebb vállalata az Ericsson Magyarország lett, mely 2009-ben 35 százalékkkal növelte eredményét, jelentősen növelte létszámát, töretlenül folytatta fejlesztési tevékenységét. Az év pénzintézete az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. lett, mivel a győztes biztosító a szektor átlagánál szerényebb díjbevétel-csökkenés mellett 63 százalékos sajáttőke-arányos nyereséget tudott felmutatni, ami kimagasló eredmény.) Az év legeredményesebb magyar vállalata címet a Rába Járműipari Holding Nyrt. nyerte el, az indoklás szerint a Rába a válság ellenére is tovább fejlődött, megőrizte kompetenciáit, és a kialakított stratégia mentén új piacokat szerezett. Az év leginnovatívabb vállalata az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. lett, a társadalmi elkötelezettség díjat pedig a Holcim Hungária Zrt.kapta.

A Figyelő TOP 200 idei konferenciáin arra keresték a választ, hogy milyen állam gyorsíthatja fel az ország felzárkózását a fejlettebb európai társadalmakhoz. Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a "kényszerintézkedések" idején sem szabad elfelejteni, hogy a vállalkozások nemcsak az adófizetők, hanem az állam legnagyobb szövetségesei. A bankadóra és különadókra utalva elmondta: a kényszerintézkedéseket azért kell elfogadni most, "hogy ne kelljen együtt élnünk velük örökké".

Simon Ernő, a Figyelő főszerkesztője bejelentette: a Figyelő TOP 200 kiadvány minden eladott példányából 1.000 forintot utalnak át a Magyar Kármentő Alapba a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

A Figyelő TOP 200 kiadványa szerint 2009-ben a Mol volt a legnagyobb nettó árbevételű cég Magyarországon 3226 milliárd forintos bevétellel. Az olaj- és gázipari céget a Nokia Komárom Kft. és az Audi Hungária Motor Kft. követi.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!