TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Ünnepélyes keretek között adták át a Szépművészeti Múzeumban az idei Figyelő TOP 200 díjait. A válság kormányosa díjat a Gála meghívott vendégeinek szavazata alapján Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója kapta. A zsűri 5 kategóriában ítélt oda díjat: döntésük alapján az év legeredményesebb magyar vállalata a Rába Járműipari Holding Nyrt. lett.

A szombaton megrendezett Figyelő TOP 200 Gálán idén is nagy érdeklődés mellett, a legnagyobb magyar vállalatok vezetőinek jelenlétében adták át a Figyelő TOP 200 díjait. A zsűri három díjat a vállalatok előző évi eredményességi mutatóit megvizsgálva ítélt oda: Az év legeredményesebb vállalata, Az év legeredményesebb magyar vállalata és Az év pénzintézete díjak elbírálásánál a számok kerültek előtérbe. A hagyományoknak megfelelően a zsűri két díj, a Társadalmi elkötelezettség (CSR) és Az év leginnovatívabb vállalata díjak esetében a vállalatok pályázata alapján hozott döntést. A válság kormányosa különdíjat, a TOP 200 Gála meghívott vendégeinek szavazatai alapján az a vállalatvezető kapta, aki a legjobban menedzselte cégét a mögöttünk álló, válságos évben. Utóbbi kategória nyertese, vagyis a megfogalmazás szerint a "válság kormányosa" Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója lett.

Az év legeredményesebb vállalata az Ericsson Magyarország lett, mely 2009-ben 35 százalékkkal növelte eredményét, jelentősen növelte létszámát, töretlenül folytatta fejlesztési tevékenységét. Az év pénzintézete az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. lett, mivel a győztes biztosító a szektor átlagánál szerényebb díjbevétel-csökkenés mellett 63 százalékos sajáttőke-arányos nyereséget tudott felmutatni, ami kimagasló eredmény.) Az év legeredményesebb magyar vállalata címet a Rába Járműipari Holding Nyrt. nyerte el, az indoklás szerint a Rába a válság ellenére is tovább fejlődött, megőrizte kompetenciáit, és a kialakított stratégia mentén új piacokat szerezett. Az év leginnovatívabb vállalata az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. lett, a társadalmi elkötelezettség díjat pedig a Holcim Hungária Zrt.kapta.

A Figyelő TOP 200 idei konferenciáin arra keresték a választ, hogy milyen állam gyorsíthatja fel az ország felzárkózását a fejlettebb európai társadalmakhoz. Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a "kényszerintézkedések" idején sem szabad elfelejteni, hogy a vállalkozások nemcsak az adófizetők, hanem az állam legnagyobb szövetségesei. A bankadóra és különadókra utalva elmondta: a kényszerintézkedéseket azért kell elfogadni most, "hogy ne kelljen együtt élnünk velük örökké".

Simon Ernő, a Figyelő főszerkesztője bejelentette: a Figyelő TOP 200 kiadvány minden eladott példányából 1.000 forintot utalnak át a Magyar Kármentő Alapba a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

A Figyelő TOP 200 kiadványa szerint 2009-ben a Mol volt a legnagyobb nettó árbevételű cég Magyarországon 3226 milliárd forintos bevétellel. Az olaj- és gázipari céget a Nokia Komárom Kft. és az Audi Hungária Motor Kft. követi.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.