2010. október 17. 06:25

Ünnepélyes keretek között adták át a Szépművészeti Múzeumban az idei Figyelő TOP 200 díjait. A válság kormányosa díjat a Gála meghívott vendégeinek szavazata alapján Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója kapta. A zsűri 5 kategóriában ítélt oda díjat: döntésük alapján az év legeredményesebb magyar vállalata a Rába Járműipari Holding Nyrt. lett.

A szombaton megrendezett Figyelő TOP 200 Gálán idén is nagy érdeklődés mellett, a legnagyobb magyar vállalatok vezetőinek jelenlétében adták át a Figyelő TOP 200 díjait. A zsűri három díjat a vállalatok előző évi eredményességi mutatóit megvizsgálva ítélt oda: Az év legeredményesebb vállalata, Az év legeredményesebb magyar vállalata és Az év pénzintézete díjak elbírálásánál a számok kerültek előtérbe. A hagyományoknak megfelelően a zsűri két díj, a Társadalmi elkötelezettség (CSR) és Az év leginnovatívabb vállalata díjak esetében a vállalatok pályázata alapján hozott döntést. A válság kormányosa különdíjat, a TOP 200 Gála meghívott vendégeinek szavazatai alapján az a vállalatvezető kapta, aki a legjobban menedzselte cégét a mögöttünk álló, válságos évben. Utóbbi kategória nyertese, vagyis a megfogalmazás szerint a "válság kormányosa" Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója lett.

Az év legeredményesebb vállalata az Ericsson Magyarország lett, mely 2009-ben 35 százalékkkal növelte eredményét, jelentősen növelte létszámát, töretlenül folytatta fejlesztési tevékenységét. Az év pénzintézete az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. lett, mivel a győztes biztosító a szektor átlagánál szerényebb díjbevétel-csökkenés mellett 63 százalékos sajáttőke-arányos nyereséget tudott felmutatni, ami kimagasló eredmény.) Az év legeredményesebb magyar vállalata címet a Rába Járműipari Holding Nyrt. nyerte el, az indoklás szerint a Rába a válság ellenére is tovább fejlődött, megőrizte kompetenciáit, és a kialakított stratégia mentén új piacokat szerezett. Az év leginnovatívabb vállalata az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. lett, a társadalmi elkötelezettség díjat pedig a Holcim Hungária Zrt.kapta.

A Figyelő TOP 200 idei konferenciáin arra keresték a választ, hogy milyen állam gyorsíthatja fel az ország felzárkózását a fejlettebb európai társadalmakhoz. Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a "kényszerintézkedések" idején sem szabad elfelejteni, hogy a vállalkozások nemcsak az adófizetők, hanem az állam legnagyobb szövetségesei. A bankadóra és különadókra utalva elmondta: a kényszerintézkedéseket azért kell elfogadni most, "hogy ne kelljen együtt élnünk velük örökké".

Simon Ernő, a Figyelő főszerkesztője bejelentette: a Figyelő TOP 200 kiadvány minden eladott példányából 1.000 forintot utalnak át a Magyar Kármentő Alapba a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

A Figyelő TOP 200 kiadványa szerint 2009-ben a Mol volt a legnagyobb nettó árbevételű cég Magyarországon 3226 milliárd forintos bevétellel. Az olaj- és gázipari céget a Nokia Komárom Kft. és az Audi Hungária Motor Kft. követi.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.