Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A CIB Bank Zrt.-vel és a Raiffeisen Bank Zrt.-vel állapodott meg a Bonafarm Csoport a hosszú távú hiteleinek refinanszírozására, a 139,8 millió euró (mintegy 38 milliárd forint) értékű, 5 éves lejáratú hitelkeret szerződéseit még 2011. június 17-én írták alá, de az összeget csütörtökön folyósították a csoportnak - közölte a Raiffeisen Bank.

A konzorciumban részt vevő bankok részesedése az ügyletben 50-50 százalék. A hitel futamideje alatt az általános ügynöki, és a biztosítéki ügynöki feladatokat a Raiffeisen Bank Zrt. látja el. A hitel kamatozásáról, és más feltételeiről nem kívántak tájékoztatást adni.

A hitelkiváltások kapcsán, különös tekintettel a biztosítékok sokrétűségére és számosságára, 9 hazai pénzintézettel való összehangolt együttműködés vált szükségessé. A hónapok óta tartó előkészítések és egyeztetések során a CIB Bank Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. közösen látta el a főszervezői feladatokat.

A hitelfelvevő Bonafarm Zrt., amely Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának az érdekeltségébe tartozik, lesz felelős a csoport szintű treasury, a fizetésforgalmi (cash pool), és likviditás menedzsmentért. A hitelek célja, hogy a működés refinanszírozásán túl a növénytermesztésbe és állattenyésztésbe végrehajtott korábbi beruházásokat és a további fejlesztéseket refinanszírozzák.

A közlemény szerint a 4 mezőgazdasági és 3 feldolgozóipari cégből álló Bonafarm Csoport 2009 óta működik jelenlegi formájában, amikor már külön vállalat - a Bonafarm Zrt. - jött létre az ország legnagyobb élelmiszer-gazdasági vállalatcsoportjának menedzselésére és a központi területek kiszolgálására.

A csoport Magyarország legnagyobb mezőgazdasági- és élelmiszer-ipari vertikális integrációjaként tevékenységével lefedi az élelmiszer-előállítás teljes folyamatát a termeléstől a feldolgozásig. A csoport olyan piacvezető márkák tulajdonosa, mint a Pick, a Herz, a Mizo és a Teleki, árbevétele 2010-ben közel 150 milliárd forint volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.