2011. augusztus 5. 02:16

A CIB Bank Zrt.-vel és a Raiffeisen Bank Zrt.-vel állapodott meg a Bonafarm Csoport a hosszú távú hiteleinek refinanszírozására, a 139,8 millió euró (mintegy 38 milliárd forint) értékű, 5 éves lejáratú hitelkeret szerződéseit még 2011. június 17-én írták alá, de az összeget csütörtökön folyósították a csoportnak - közölte a Raiffeisen Bank.

A konzorciumban részt vevő bankok részesedése az ügyletben 50-50 százalék. A hitel futamideje alatt az általános ügynöki, és a biztosítéki ügynöki feladatokat a Raiffeisen Bank Zrt. látja el. A hitel kamatozásáról, és más feltételeiről nem kívántak tájékoztatást adni.

A hitelkiváltások kapcsán, különös tekintettel a biztosítékok sokrétűségére és számosságára, 9 hazai pénzintézettel való összehangolt együttműködés vált szükségessé. A hónapok óta tartó előkészítések és egyeztetések során a CIB Bank Zrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. közösen látta el a főszervezői feladatokat.

A hitelfelvevő Bonafarm Zrt., amely Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának az érdekeltségébe tartozik, lesz felelős a csoport szintű treasury, a fizetésforgalmi (cash pool), és likviditás menedzsmentért. A hitelek célja, hogy a működés refinanszírozásán túl a növénytermesztésbe és állattenyésztésbe végrehajtott korábbi beruházásokat és a további fejlesztéseket refinanszírozzák.

A közlemény szerint a 4 mezőgazdasági és 3 feldolgozóipari cégből álló Bonafarm Csoport 2009 óta működik jelenlegi formájában, amikor már külön vállalat - a Bonafarm Zrt. - jött létre az ország legnagyobb élelmiszer-gazdasági vállalatcsoportjának menedzselésére és a központi területek kiszolgálására.

A csoport Magyarország legnagyobb mezőgazdasági- és élelmiszer-ipari vertikális integrációjaként tevékenységével lefedi az élelmiszer-előállítás teljes folyamatát a termeléstől a feldolgozásig. A csoport olyan piacvezető márkák tulajdonosa, mint a Pick, a Herz, a Mizo és a Teleki, árbevétele 2010-ben közel 150 milliárd forint volt.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.