2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közel tíz pályázó volt az OTP Garancia Biztosító megvásárlására az első fordulóban, és közülük négyen kerültek a második fordulóba, de ezek között az AXA nem szerepel - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az MTI-nek kedden.

Az OTP első embere kategorikusan cáfolta azt a híresztelést, amely szerint az AXA tíz százalékos tulajdoni részesedést szerezne az OTP Bankban.

Az OTP Bank az OTP Garancia 100 százalékának értékesítésére készül, mert a nemzetközi biztosítási hálózat kiépítése a bank jelentős forrásait kötné le. Az értékesítésből származó bevételt a csoport terjeszkedésére szánják – mondta el a vezérigazgató.

Mint ismert korábban a piacon elterjedt, hogy a nemzetközi terjeszkedés érdekében válna meg a Garanciától a bank. Ennek kapcsán Urbán László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese korábban a portfolio.hu-nak az eladást azzal indokolta, hogy a regionális terjeszkedés során a Garancia eddig csak három országban tudta követni a bankot, de az OTP jelenlét adta lehetőséget nem tudta teljesen kihasználni. A menedzsment szerint egy nemzetközi biztosító partnerrel való együttműködés gyorsíthatja regionális banki termékkínálat minden piacra kiterjedő kiegészítését biztosítási termékekkel.

A szakemberek szerint a 7,5 milliárd forint körüli eredmény alapján 70-80 milliárd forint közötti piaci értékkel bíró Garancia árából a bank külföldi akvizíciói folytatódhatnának, illetve a már megszerzett kelet-európai bankok integrálása felgyorsítható lenne.

A korábbi hírekre kontrázott aztán rá a múlt héten a Figyelő, amelynek múlt heti címlapja sokak fantáziáját megmozgatta, a gazdasági hetilap ugyanis "Eurómilliárdos üzlet: az Axa megveszi a Garancia Biztosítót és az OTP 10 százalékát" címmel kerül holnap a boltokba. Csányi Sándor most ezeket a pletykákat cáfolta, az értékesítés tényének megerősítésével azonban valószínűleg újaknak adott táptalajt.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!