2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miként járulnak hozzá az intelligens megoldások az energia megtakarításhoz, a költségcsökkentéshez, vagy egy város fenntartható fejlődéséhez - ebben jelölte meg Ewa Björling svéd kereskedelmi miniszter a svéd nagykövetség, a svéd kereskedelmi kirendeltség, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium által szervezett konferencia célját a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A 2014-2020 közötti uniós forrásokból - egyebek mellett - okos, energiahatékony, intelligens rendszereket épít ki Magyarország a városokban, és ebben szerepet szán a hazai innovációnak is - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára a tájékoztatón.

A Nemzetgazdasági Minisztérium részvételét azért hangsúlyozta Takács János, az Electrolux kelet-közép-európai holding vezetője, valamint az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója, mivel a minisztérium közvetíti a zöld értékeket a társadalom felé.

A vezérigazgató elmondta, hogy magyarországi gyárukban 4 év alatt 25 százalékkal csökkentették az energiafogyasztást. A mai hűtőgépeik 70 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a 15 évvel ezelőttiek, a porszívóik burkolatainak 55-70 százaléka pedig újrahasznosított műanyagból készül.

Az Ericsson okos hálózatokat fejleszt, ehhez Magyarországon kutatóintézetet működtet - mondta el Jakab Roland, az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón. A szélessávú technológia lehetővé teszi, hogy az emberek kényelmét szolgáló eszközöket hálózatba lehessen kapcsolni, és ezzel jelentősen csökkenjen az energia-felhasználás - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Ewa Björling felhívta a figyelmet arra az esettanulmányra, amelyben a Stockholm Royal Seaport projektet ismerhetik meg a kedd délutáni konferencia részvevői. A 236 hektáros volt ipari területen környezetbarát lakónegyedet alakítanak ki.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!