<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Miként járulnak hozzá az intelligens megoldások az energia megtakarításhoz, a költségcsökkentéshez, vagy egy város fenntartható fejlődéséhez - ebben jelölte meg Ewa Björling svéd kereskedelmi miniszter a svéd nagykövetség, a svéd kereskedelmi kirendeltség, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium által szervezett konferencia célját a rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

A 2014-2020 közötti uniós forrásokból - egyebek mellett - okos, energiahatékony, intelligens rendszereket épít ki Magyarország a városokban, és ebben szerepet szán a hazai innovációnak is - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára a tájékoztatón.

A Nemzetgazdasági Minisztérium részvételét azért hangsúlyozta Takács János, az Electrolux kelet-közép-európai holding vezetője, valamint az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója, mivel a minisztérium közvetíti a zöld értékeket a társadalom felé.

A vezérigazgató elmondta, hogy magyarországi gyárukban 4 év alatt 25 százalékkal csökkentették az energiafogyasztást. A mai hűtőgépeik 70 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a 15 évvel ezelőttiek, a porszívóik burkolatainak 55-70 százaléka pedig újrahasznosított műanyagból készül.

Az Ericsson okos hálózatokat fejleszt, ehhez Magyarországon kutatóintézetet működtet - mondta el Jakab Roland, az Ericsson Magyarország vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón. A szélessávú technológia lehetővé teszi, hogy az emberek kényelmét szolgáló eszközöket hálózatba lehessen kapcsolni, és ezzel jelentősen csökkenjen az energia-felhasználás - tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Ewa Björling felhívta a figyelmet arra az esettanulmányra, amelyben a Stockholm Royal Seaport projektet ismerhetik meg a kedd délutáni konferencia részvevői. A 236 hektáros volt ipari területen környezetbarát lakónegyedet alakítanak ki.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.