1p

A Cseh Energetikai Művek (CEZ) megveszi a magyar Mol részvényeinek 7 százalékát, közölték csütörtökön Prágában a CEZ-nél.

A két energiaipari csoport csütörtökön Prágában megállapodást írt alá közös cég létrehozásáról, amely gázalapú erőműveket épít, 1,4 milliárd eurós költséggel. A közös cég erőművi kapacitása 1760 MW lesz 2013-ra.

A cseh villamos művek, a CEZ 30 ezer forintos részvényenkénti 7 százalékos részesedést is vásárol a Mol-ból, 20 forintos részvényenkénti áron pedig úgynevezett amerikai vételi opciót biztosít a Mol-nak, ez az aláírást követő három éven belül érvényesíthető.

Nem hivatalos értesülés szerint a CEZ mintegy 22 milliárd koronát fizet a Mol 7 százalékáért.

Az OMV szerint a CEZ 7 százalékos betársulása a Molba "színtiszta pénzügyi mesterkedés", ugyanis a Mol és a CEZ csütörtökön bejelentett ipari együttműködése nem kíván részvételt részvényesként. 

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!