<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Várhatóan egy év múlva Csehországban is megjelenik a Burger King nemzetközi gyorséttermi lánc. Az AmRest cég, amely Közép-Európában a Burger King éttermeket üzemelteti, ugyanis a napokban hivatalosan működési engedélyt kért az illetékes cseh hatóságoktól - közölték Prágában.

Az első Burger King étkezde megnyitásának dátuma azonban egyelőre nem ismert. Az AmRest a Burger Kinggel más közép-európai országban is terjeszkedni kíván. Varsóban alig egy hónapja nyílt meg az első ilyen étkezde.

Az AmRest felmérése szerint ugyanis a közép-európai országok lakossága folyamatosan gazdagszik, s egyre inkább a vendéglőkben és a gyorsétkezdékben étkezik.

A Lidové Noviny című cseh lap szerint az AmRestnek jelenleg 243 étterme van Közép-Európában, s ezek számát évente mintegy száz darabbal kívánja növelni a következő három évben. A Burger Kingeken kívül a Starbucks kávéházlánc is a terjeszkedők között van. Csehországban idén tavasszal jelentették be, hogy egy éven belül megjelennek a Starbucks kávézók.

A nemzetközi fast-food hálózatok közül leghosszabb ideje - 15 éve - a McDonalds van jelen Csehországban. Jelenleg 72 McDonalds étterem van az országban, ebből 32 Prágában és közvetlen környékén.

A McDonalds után két évvel megjelent a cseh piacon a KFC is, amelynek jelenleg 43 étterme van az országban.

"A cseh piacnak nagy növekedési lehetőségei vannak. A konkurenciától nem tartunk, éttermeink forgalma nagyon jó, s folyamatosan emelkedik. Ez természetes, mert a gazdaság erősödésével és az életszínvonal emelkedésével a csehek egyre gyakrabban étkeznek a legkülönbözőbb vendéglőkben" - mondta újságíróknak Drahomíra Jiráková, a McDonalds csehországi szóvivője.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.