1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Felvásárolná a philadelphiai értéktőzsdét (PHLX) az Egyesült Államok második legnagyobb börzéje, a Nasdaq. A vevő cég a mintegy 652 millió dolláros üzlettel a gyorsan növekvő opciós piacon való jelenlétét erősítené.

Az USA harmadik legnagyobb opciós piacának számító philadelphiai tőzsde átvétele után a Nasdaq kezelné az Egyesült Államok opciós ügyleteinek nagyjából 15 százalékát. Az ország legrégebbi tőzsdéjének számító PHLX-re egyébként többek között a New York-i Értéktőzsde (NYSE) is szemet vetett, a Nasdaq azonban kecsegtetőbb ajánlatot tett - közli a Reuters. Az NYSE Euronext jelenleg az opciós piac 13 százalékát birtokolja.

A Nasdaq alig több mint egy hónapja jelentette be, hogy 61 millió dollárért felvásárolja a bostoni tőzsdét, amivel annak 173 éve tartó függetlensége szűnik meg. A harmadik legnagyobb amerikai értéktőzsdének számító bostoni börze megvétele is illeszkedik abba a trendbe, mely során az utóbbi időben egyre több tőzsde áldozza fel függetlenségét a nagyobb méret oltárán. A Nasdaq például korábban már - az állami tulajdonú Dubai International Financial Exchange-dzsel közösen - a skandináv OMX Nordic Exchange-et is megvásárolta.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!