2001. november 23. 11:00

A szállítási ágazatokhoz tartozó vállalkozások árutonna-kilométerben kifejezett teljesítménye az első háromnegyedévben 1 százalékkal csökkent.

A szállítási ágazatokhoz tartozó vállalkozások árutonna-kilométerben kifejezett teljesítménye az első háromnegyedévben 1 százalékkal, a szállított árumennyiség pedig 4 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A KSH a visszaesést az ipari termelés tavalyihoz viszonyított lassúbb növekedési ütemével magyarázza. A vizsgált időszakban a szállítási ágazatokhoz tartozó vállalkozások 149.205 millió tonna árutömeget szállítottak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.