TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A munkanélküliek száma 249 ezerre csökkent 2000 szeptember és november között.

A munkanélküliek száma 249 ezerre csökkent 2000 szeptember és november között, ami 24 ezerrel kevesebb a megelőző év azonos időszakához képest - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön MTI-hez eljuttatott tájékoztatójából.

BP0079 4 150 MTIb1008 Az ILO-ajánlás szerint számított munkanélküliségi ráta 6 százalék volt az említett időszakban, ami 0,6 százalék-ponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Szeptember és november között a foglalkoztatottak száma három hónap átlagában 3 millió 901 ezer volt, 53 ezerrel több az egy évvel korábbinál.

Az EU-országokban az időszak középső hónapját jelentő októberben a munkanélküliségi ráta átlagosan 8,1 százalék volt. Az összes munkanélküli 49,4 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást, a munkanélküliség átlagos időtartama 16,8 hónap volt. A három hónapban átlagosan a munkavállalási korú népesség 66 százaléka volt jelen a munkaerő-piacon, ami az előző év azonos időszakinál 0,6 százalék százalékponttal magasabb érték.

A 25 éven aluli fiatalok az összes munkanélküli 27,1 százalékát adták, körükben a munkanélküliségi ráta 11,8 százalék volt. Az adminisztratív forrásból származó statisztika szerint november végéig a regisztrált munkanélküliek száma 361 ezerre csökkent. A nyilvántartott munkanélküliek között 119 ezer fő volt munkanélküli járadékos, 105 ezren jövedelempótló támogatásban részesültek. A munkaügyi szervezetnél nyilvántartott betöltetlen álláshelyek száma november végén meghaladta az 51 ezret.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.