TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. november 2. 14:23

Németországban 20, Franciaországban 19, Spanyolországban pedig 38 százalékkal csökkent az októberben újonnan forgalomba helyezett autók száma. A hanyatlás oka az autóvásárlást ösztönző kormányzati programok visszavonása.

Németországban 20 százalékkal, 257 ezer darabra csökkent az újonnan regisztrált autók száma - közölte kedden a német autószövetség, a VDIK. A januártól októberig terjedő időszakban éves összehasonlításban 27 százalékkal kevesebb, összesen 2,42 millió új autót jegyeztek be. Egy évvel korábban, 2008 októberéhez képest 24 százalékkal nőttek a gépjármű-bejegyzések, a kormány autócsere programjának köszönhetően. A VDIK elnöke a közleményben kifejtette, a mostani adat igazolni látszik azt a feltételezést, hogy az év végére a havi regisztrációk számában bekövetkező csökkenés teljesen eltűnhet.

Franciaországban szintén a magas bázisidőszaki eladásoknak tulajdonítható a 19 százalékos csökkenés. A francia autógyártók szövetségének számításai szerint összesen 171.449 új autót jegyeztek be októberben. Az év első tíz hónapját tekintve az autóbejegyzések száma (1,83 millió darab) 1,4 százalékkal volt kevesebb, mint 2009 hasonló időszakában.

Spanyolországban összesen 61.366 autót jegyeztek be októberben, ami mintegy 38 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi adatnál. Az idei év januártól októberig terjedő időszakában a kormányzati ösztönzésnek köszönhetően 848.555 autót regisztráltak az előző évi 775.580-hoz képest.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.