2010. április 19. 08:11

A holland Philips elektronikai vállalat 201 millió euró adózott eredményt ért el az első negyedévben az egy évvel korábbi, 59 milliós veszteség helyett, de alulmúlta a tavalyi utolsó negyedévi profitját, amely 260 millió eurót volt.

Az elemzők 82,3 millió eurós várakozását azonban messze meghaladta az eredmény. A Magyarországon is gyártó Philips forgalma a tavalyi első negyedévihez képest 11,9 százalékkal 5,677 milliárd euróra nőtt a cég hétfőn megjelent időközi beszámolója szerint, de ez is kevesebb volt a tavalyi utolsó negyedévi 7,263 milliárdnál. Az elemzők csak 5,3 milliárdos értékesítést vártak az első negyedévről.

A tavalyi utolsó negyedhez képest a visszaesést szezonális okok magyarázzák, az év egészére nézve viszont igen bizakodók a Philipsnél, miután az egy évvel korábbihoz képest 18 százalékos forgalomnövekedést tapasztalni a fényforrások piacán, és 20 százalékkal szaporodtak a gyógyászati berendezések részlegének adott megrendelések. A Philipsnél a felzárkózó piacok vezetnek, 22 százalékos forgalomnövekedéssel az egy évvel korábbihoz képest. A Philips bízik az ázsiai import növekedésében, amit nemrég visszaigazolt az ével óta első kínai havi kereskedelmi deficit.

Tavaly a Philips adózott eredménye 424 millió euró volt a 2008-as, 92 millió eurós veszteség helyett. A forgalma 11 százalékkal 23,2 milliárd euróra csökkent. A székesfehérvári gyárának hatékonysága 30 százalékkal emelkedett tavaly február óta, amikor a Philips új termékek gyártását és végszerelését hozta Székesfehérvárra, egyik legfontosabb, szórakoztató elektronikai termékeket összeszerelő európai központjába. A Philips a világ egyik első számú fényforrásgyártója, az egyik a három legnagyobb gyógyászati berendezésgyártó közül és Európa legjelentősebb fogyasztási elektronikai gyártója.

MTI/Menedzsment Fórum

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!