TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. július 26. 09:22

A Renault első féléves adózott eredménye 97 millió euróra esett az egy évvel korábbi 774 millió euróról - jelentette a járműgyártó pénteken.

A francia cég profitjának csökkenését elsősorban az okozta, hogy az Irán elleni nemzetközi szankciók miatt a Renault 512 millió eurós céltartalék képzésére kényszerült. A Renault iráni járműeladása 47 százalékkal 28 ezerre csökkent a június végével záródott hat hónapban.

A Renault egyszeri tételek nélküli működési nyeresége 15 százalékkal 583 millió euróra nőtt az első fél évben.

A Renault árbevétele 0,9 százalékkal 20,44 milliárd euróra csökkent, és 1,9 százalékkal kevesebb járművet értékesített globálisan.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.