2013. október 31. 08:04

Az egy évvel korábbi 40,5 milliárd forintról 38,4 milliárd forintra csökkent a Telenor Magyarország árbevétele a harmadik negyedévben, miközben az egyszeri tételek nélkül számolt EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti profit) 13,14 milliárd forintra nőtt a bázisidőszaki 12,23 milliárd forintról - közölte a társaság csütörtökön.

A közlemény az árbevétel csökkenését elsősorban az összekapcsolási és roaming díjak csökkentésével, valamint az előfizetési és forgalmi árbevétel enyhe mérséklődésével magyarázza, az EBITDA nominális értékének javulását pedig a költségmegtakarítást segítő kezdeményezésekkel és a távközlési adóterhek változásával. A cég EBITDA-rátája az egy évvel korábbi 30,2 százalékról 34,2 százalékra javult a harmadik negyedévben.

Az előfizetések száma a negyedév során 32 ezerrel 3 millió 487 ezerre emelkedett. Az aktív SIM-kártyák száma alapján számított piaci részesedés 31,41 százalék volt a vizsgált időszak végén, magasabb a 2013 második negyedévinél (31,33 százalék).

Az egy előfizetésre jutó átlagos havi árbevétel összege (blended ARPU index) 3416 forint volt, szemben a 2012 harmadik negyedévi 3635 forinttal, a visszaesés oka főként az összekapcsolási díjak csökkentése.

A Telenor Magyarország 27 milliárd forintot költött a magyar állammal kötött frekvenciaengedélyek meghosszabbítására. A vállalat 2022-ig egy 9,8 Mhz-es duplex blokkot használhat a 900 MHz-es és egy 30 MHz-es duplex blokkot az 1800 MHz-es frekvenciasávban, ennek köszönhetően október 10-én elérhetővé tette a 150 Mbps sebességű 4G szolgáltatást. A társaság a közlemény szerint most ambiciózus hálózatfejlesztés elindítását tervezi, és több mint 10 milliárd forintot fordít a vidéki lefedettség és a városokban nyújtott mobilinternet-sebesség növelésére.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.