1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szeptemberben csökkent a munkanélküliség az Európai Unióban a konjunktúra élénkülésének köszönhetően - 7 százalékra az előző évi 8 százalékról. A legmagasabb rátát, 11,1 százalékot Szlovákiában mérték, a legalacsonyabbat, 3,8 százalékot Hollandiában. Magyarország az utolsó harmadban foglal helyet 7,5 százalékkal.

Az Eurostat adatai szerint szeptemberben 18,8 millióan voltak állás nélkül a 27 uniós tagországban, a 13 euróövezeti országban 12,2 millióan, a ráta 7,3 százalék volt.A gazdasági növekedésnek köszönhetően Írország, Portugália és Észtország kivételével minden uniós országban visszaesett a munkanélküliség.

Változatlanul rosszak a nők és a fiatalok elhelyezkedési lehetőségei: a nők körében 8,3 százalék volt az állástalanok aránya, míg a férfiaknál 6,6 százalék. Bár a 25 év alatti fiataloknál 15,1 százalékra visszaesett a munkanélküliség az egy évvel korábbi 16,9 százalékról, ez még mindig igen magas: Görögországban például eléri a 23, Franciaországban a 22 százalékot.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!