TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nehéz évet tudhat maga mögött a svéd Ericsson: a világ vezető távközlési berendezés gyártójánál a bevétel és a nyereség is visszaesett a tavaly negyedik negyedévben a távközlési szolgáltatók keresletének csökkenése, és szerkezetátalakítással kapcsolatos költségek miatt.

A társaság hétfői közlése szerint a bevétel 13 százalékkal 58,3 milliárd koronára (5,7 milliárd euróra) csökkent, az üzemi eredmény 16 százalékkal 7,5 milliárd koronára. Az adózott bevétel 700 millió korona volt, míg egy évvel korábban 4,1 milliárd korona.

A hálózati infrastruktúra üzletág különösen a második félévben került nehéz helyzetbe, és ezt nem tudta ellensúlyozni a szolgáltatások bevételének növekedése. A társaság érdekeltségi körébe tartozó mobilgyártó Sony Ericsson és a chipgyártással foglalkozó ST-Ericsson a negyedik negyedévben is veszteséget mutatott. Mindezek ellenére a társaság minden üzletágban tartani tudta piaci részesedését.

Az Ericssonnál azt is közölték, hogy folytatják a költségek csökkentését, ami már eddig több megtakarítást eredményezett a tervezettnél: évi 15-16 milliárd koronát a tervezett 10 milliárddal szemben.

A költségtakarékosság részeként további 1.500 fős leépítést jelentett be a cég, a korábban jelzett 5 ezerrel szemben 6.500 főt terveznek elbocsátani, az idei év második negyedében lezáruló elbocsátás 13-14 milliárd koronába fog kerülni.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.