2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nehéz évet tudhat maga mögött a svéd Ericsson: a világ vezető távközlési berendezés gyártójánál a bevétel és a nyereség is visszaesett a tavaly negyedik negyedévben a távközlési szolgáltatók keresletének csökkenése, és szerkezetátalakítással kapcsolatos költségek miatt.

A társaság hétfői közlése szerint a bevétel 13 százalékkal 58,3 milliárd koronára (5,7 milliárd euróra) csökkent, az üzemi eredmény 16 százalékkal 7,5 milliárd koronára. Az adózott bevétel 700 millió korona volt, míg egy évvel korábban 4,1 milliárd korona.

A hálózati infrastruktúra üzletág különösen a második félévben került nehéz helyzetbe, és ezt nem tudta ellensúlyozni a szolgáltatások bevételének növekedése. A társaság érdekeltségi körébe tartozó mobilgyártó Sony Ericsson és a chipgyártással foglalkozó ST-Ericsson a negyedik negyedévben is veszteséget mutatott. Mindezek ellenére a társaság minden üzletágban tartani tudta piaci részesedését.

Az Ericssonnál azt is közölték, hogy folytatják a költségek csökkentését, ami már eddig több megtakarítást eredményezett a tervezettnél: évi 15-16 milliárd koronát a tervezett 10 milliárddal szemben.

A költségtakarékosság részeként további 1.500 fős leépítést jelentett be a cég, a korábban jelzett 5 ezerrel szemben 6.500 főt terveznek elbocsátani, az idei év második negyedében lezáruló elbocsátás 13-14 milliárd koronába fog kerülni.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!