2012. április 18. 06:33

Csalódással vették tudomásul a tőzsdezárás után közölt számokat a befektetők, így a nemhivatalos kereskedésben 3 százalékkal esett vissza chipgyártó árfolyama.

Az Intel kedden este közzétett gyorsjelentése szerint az első negyedévben 2,74 milliárd dolláros teljes, illetve 53 centes részvényenkénti profitról adott számot a vállalat. Ez elmarad az egy évvel korábbi számoktól, amikor 3,16 milliárd dollárt realizáltak, mely részvényenként 56 centnek felet meg. Igaz az elemzők csak 50 centes részvényenkénti nyereséget vártak a FactSet Research szerint.

A vállalat forgalma a várakozásoknak megfelelően alakult, gyakorlatilag a tavalyi számokat hozta az Intel, mely 12,91 milliárdot ért el.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.