2009. április 1. 09:09

Költségcsökkentő lépésekre kényszerül forgalmának csökkenése miatt a japán Honda autógyártó Észak-Amerikában. A program fizetéscsökkentést, gyárbezárásokat és termeléscsökkentést tartalmaz.

A cég 13 napra állítja le üzemeit a régióban, amivel termelését 62 ezer darabbal csökkenti - közli a BBC. A bónuszokat csökkenti a vállalat, és egyeseknek korai nyugdíjazást is felajánl, az alapfizetés viszont változatlan marad.

A társaságnak több mint harmincezer dolgozója van az Egyesült Államokban, korábban 3100 fős leépítést és 56 ezer darabos kibocsátás-csökkentést jelentett be.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.