2012. július 17. 06:04

Rekordszámú autót gyártottak Csehországban az idei első félévben.

Martin Jahn, a cseh autóipari szövetség elnökének hétfőn ismertetett közleménye szerint az idei első hat hónapban 662.529 autót gyártottak az országban. Ez 4,8 százalékkal több a tavalyi év azonos időszakához képest.

Csehországban tavaly 1,19 millió járművet állítottak elő, 11,5 százalékkal többet, mint 2010-ben. A cseh autóipar zászlóshajója a Volkswagen leánycége, a Skoda. A közép-európai országban autót gyárt még a Toyota Motor és a PSA Peugeot Citroen közös vállalata, a TPCA, valamint a dél-koreai Hyundai Motors.

Az autógyártó ágazat az exportorientált cseh gazdaság fő hajtóereje, az ipari termelés mintegy ötödét adja.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.