2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A MÁV elővárosi vonatai immár szinte mindenhol menetrend szerint közlekednek, csakúgy, mint a mellékvonalakon közlekedő vonatok. A távolsági InterCity és gyorsvonatok még késnek 30-40 percet, de már valamennyi járattal utazhatnak. A teljes menetrend csütörtök hajnali üzemkezdetre áll helyre.

Szerda reggel hat és nyolc óra között menetrend szerint mintegy 556 vonatnak kellett volna közlekednie. A sztrájk miatt vonatelmaradások és késések voltak. Az előzetes adatok alapján - a sztrájk ideje alatt - 211 vonat közlekedett, áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

A MÁV ZRt. pályavasúti területén 3502 szolgálatba jelentkezett forgalomirányító közül 1728 dolgozó sztrájkolt, míg 1774-en felvették a munkát, a vasúttársaság gépészeti fenntartási (karbantartási) és vontatási területén 3205 dolgozóból 829 fő sztrájkolt, köztük nem volt mozdonyvezető. A MÁV-START Személyszállító Zrt.-nél 1978 fő közül 857 vasutas (pénztáros, jegyvizsgáló) sztrájkolt, a MÁV Cargo Zrt. 1358 szolgálatban lévő munkatársából 181-en tették le a munkát.

Összesen tehát a vasúttársaságok 10 043 szolgálatban lévő vasutasából 3595 dolgozó sztrájkolt, így a vasúttársaság kimutatása alapján a sztrájkban résztvevők százalékos aránya nem érte el a 40 százalékot.

A vasúttársaság információi szerint a munkabeszüntetés ideje alatt több helyen is közlekedtek a vonatok, mert a vasutasok egy része felvette a munkát. Így például Budapesten, a Déli és Kelenföldi pályaudvaron fogadták és indították a vonatok egy részét. A budapesti elővárosban 35 vonattal utazhattak. Hasonló volt a helyzet Újszász, Rákos és Kőbánya-felső állomáson is.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!