<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Csütörtökre is elegendő a földgáz, a Magyarországon várható 54-56 millió köbméteres napi földgázfelhasználással szemben a rendelkezésre álló források nagysága 66 millió köbméter - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt.

A földalatti tárolókból 53 millió köbméter földgázt vesznek ki, a belföldi termelésből kilencmillió köbmétert biztosítanak, míg nyugati irányból négymillió köbméter import földgáz érkezik Magyarországra.

A magyar szállítórendszer továbbra is készen áll az Ukrajna irányából meginduló gázszállítás azonnali fogadására, de az FGSZ csütörtökön 7.30-ig nem kapott hivatalos értesítést a gáz érkezéséről.

Szerdán az ország gázfogyasztása 58 millió köbméter volt a vártnál enyhébb időjárás miatt. Ez tette lehetővé a földalatti gáztárolók kitermelési ütemének csökkentését a csúcskapacitásuk megőrzése érdekében.

Ausztria irányából négymillió köbméter földgázt vett át Magyarország belföldi felhasználására, és további 2,7 millió köbmétert Szerbiába, egymillió köbmétert pedig Bosznia-Hercegovina irányába szállítottak tovább. Szerdán Ukrajna felől továbbra sem érkezett földgáz Magyarországra.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.