TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. augusztus 26. 14:44

Ahány író, költő, filozófus, körülbelül annyi boldogság-definíciót publikáltak már a világon. Mindenki találgat, keresi a pontos meghatározást, és ezzel együtt magát a BOLDOGSÁGOT. Talán Buddhának van igaza: a boldogság maga az út, amin keressük azt. Ez pedig nem zárja ki Hernádi Gyula állítását, miszerint "Az emberek azért boldogtalanok, mert nem tudják, hogy boldogok". Kiosztották az idei ARC plakátkiállítás díjait, a téma: a boldogság keresése. Nézze meg galériánkban a nyertes munkákat! Mfor.hu beszámoló.

Mindenki keresi a boldogságot, ezúttal ez a keresés vizuálisan is testet ölt a kilencedik ARC plakátkiállításon. Egy fogalmat ábrázolni önmagában is nagyon nehéz, pláne egy ilyen nehezen definiálható fogalmat, amiről sokan azt sem tudják, mi fán terem. Főleg nálunk, Magyarországon ritka az önmagát boldognak tartó ember, ebben az utolsó helyen állunk az EU tagországok közt – derül ki egy felmérésből.

Az idei ARC pályázatra több mint ezer jelentkező küldte be pályamunkáját, plakátok, és kisfilmek formájában. Bakos Gábor ügyvezető összegzése szerint, a pályázók többsége máshol, a szexben vagy a pénzben keresi a boldogságot. Aki személyes boldogságát fogalmazta meg képekben, általában egy kis ironiával tette ezt. Az alapítókat idén Bakos Gábor képvislete a zsűriben, mellette Babarczy Eszter kultúrakutató, Gellért Emese a memo kreatívműhely vezetője, Bodó Balázs közgazdász, Mélyi József művészettörténész, műkritikus és Sántha András az Art Directors Club Hungary alelnöke, és Kocsis Petra a tavalyi ARC fődíjasa értékelte a beküldött pályamunkákat.

Az ARC plakátkiállítás az értelmes, gondolkodó, civil magyarok fóruma. Kezdetben baráti kezdeményezésként indult, ma már komoly támogatók, úgymint T-Home, Nokia, Coca Cola, Ringier segítik az eseményt, és ismét újabb kategóriákkal bővült a versengés. Az idén a kisfilmeknek is jutott hely, a szponzorok is osztottak külön díjakat, a kulturális plakátok önálló szerepet kaptak. Emellett a legfiatalabb korosztályt is megszólították, melynek eredménye októberben lesz látható az ARC junior keretében, mely a gyerekek részére meghirdetett "Mi a legjobb dolog a világon?" című pályázat legjobb munkáit mutatja be.

A plakátokat augusztus 28 és szeptember 16 között  jól megszokott helyszínen, az 56-osok terén,  (Felvonulási téren) lehet majd megtekinteni. A szervezők az ARC kiállításra 100-120 ezer látogatót várnak.

Érdekes lenne ugyanezt a témát az EU tagországaiban is meghirdetni, ha már azt tudjuk, hogy mi vagyunk a legboldogtalanabbak (legalábbis mi így látjuk), mitől boldogabbak mások, tőlünk nyugatra, vagy akár keletre.

GF

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.