2009. október 12. 01:16

Nem terveznek földrengésszerű módosításokat a Danubius Rádió műsorstruktúrájában, függetlenül attól, hogy saját vagy a Sláger mostani hullámsávját nyeri el az adó a frekvenciapályázaton - közölte Oláh László, a tulajdonosok magyarországi képviselője az MTI-nek nyilatkozva.

A Danubius mindenkor a hallgatók médiafogyasztási szokásai alapján, komoly reprezentatív kutatásokra alapozva állítja össze műsorstruktúráját, zenei világát, ezek alapján pedig továbbra is egyértelműen a zenének kell dominálnia, ellenkező esetben hallgatókat veszít a rádiós piac - tette hozzá.

Oláh László szerint üzleti szempontok alapján, egy kínálkozó jogi lehetőség kihasználása, hogy sajátjuk mellett a másik országos kereskedelemi rádiós jogosultságot is megpályázták. A két benyújtott anyag közti különbségekről csak annyit árult el: "a két pályázati anyagban érthető okokból vannak eltérések". Mint mondta, ha mostani frekvenciájukon működhetnek tovább, a magyar zene arányán kell néhány százalékot emelniük (bár ebben eddig is jóval megelőzték versenytársaikat), ezzel pedig a magyar zenészek kapnak nagyobb szeletet a jogdíjakból.

"Eddig is a törvényi előírások és a szakmai normák betartása mellett, közönségünket igyekeztünk kiszolgálni, amelynek igénye, ha lassan is, de változik" - mondta, egyből megtoldva ezt azzal: műsoraikkal követik ezeket a mozgásokat.

"Az objektív és átlátható elbírálás során az ORTT-nek azt kell leginkább mérlegelnie, hogy kitől várhatja ígéretei teljesülését, mi pedig az elmúlt 12 évben is betartottuk azt, amit vállaltunk" - jegyezte meg, hozzátéve, a jelenlegi, nagyon nehéz piaci helyzetben az első két esztendő koncessziós díját bizonyosan csak az eddigieknél is fegyelmezettebb gazdálkodás mellett lehet saját bevételekből kigazdálkodni.

A rádiós piac az idén "éppen a felszínen tud maradni", de 2010-re sem vár javulást; a Danubius tulajdonosainak képviselője szerint az inkább elméleti kérdés, hogy 2013-ban vagy egy évvel később zárhatnak a szektor szereplői a tavalyihoz hasonló bevételekkel.

Oláh László szerint komolyságuk és fizetőképességük garanciája az is, hogy a Danubius rádiót tulajdonló társaságban számos, Magyarországot finanszírozó intézményi szereplő mellett kiemelt része van az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banknak (EBRD), valamint a Német Szövetségi Köztársaság fejlesztési intézetének.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.