<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az áruforgalom növekedésére lehet számítani a Zala megyei Sármellék repülőterén, miután a kormány vámúttá nyilvánította a légikikötőt. Erről Daróczi Dávid kormányszóvivő beszélt csütörtökön, online sajtótájékoztatóján.

A sármelléki reptér 2006 szeptembere óta nyitva áll a nemzetközi személyforgalom előtt, az európai unión kívülről érkező áruk esetében azonban volt egy probléma: ideiglenes határnyitást kellett kérvényezni minden egyes esetben - közölte a szóvivő a kormány döntéséről. A külön-külön határnyitás pluszköltséggel és sok idővel járt, a Vám- és Pénzügyőrség egyedi vámvizsgálatot tartott minden egyes esetben, tette hozzá.

Daróczi Dávid azt mondta: azzal, hogy a kormány vámúttá nyilvánítja a repülőteret nem kell majd minden, az európai unión kívülről érkező szállítmánynál ezt a procedúrát lefolytatni, ugyanis ezeket a szállítmányokat külön ellenőrző pontnál, folyamatosan fogják vizsgálni.

Ferihegy és Debrecen után a sármelléki repülőtér is állandó nemzetközi személy- és áruforgalmat lebonyolító légi határátkelőhellyé és vámúttá válik. A szóvivő szerint a kormány döntése további lendületet ad az áruforgalom növekedésének, hozzájárulva Sármellék és környéke, valamint a környező országok közötti intenzívebb kereskedelmi kapcsolatokhoz.

Daróczi Dávid kitért arra: ahhoz, hogy a repülőtér állandó nemzetközi áruforgalmat bonyolíthasson, megfelelő infrastrukturális háttérrel kell rendelkeznie, azaz meg kellett teremteni a repülés- és utasbiztonság, illetve a nemzetközi személy- és áruforgalom ellenőrzésének feltételeit. Ezek meglétét a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság még a kormány döntése előtt ellenőrizte, és megfelelőnek találta - fűzte hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.